На Рівненщині розгортають додаткові ковідні ліжка \ фото УНІАН

У трьох лікарнях Рівненської області, розташованих у Корці, Радивилові та Млинові, уже розгорнули додаткові ліжка для госпіталізації хворих на коронавірус. Ще дві лікарні – Володимирецька та обласний госпіталь ветеранів війни у Клевані – чекають на погодження МОЗ.

Це дасть можливість розгорнути ще 250 ліжок та розвантажити заповнені хворими лікарні.

Обласне управління охорони здоров'я констатує перевантаженість медичної системи області та неможливість деяких лікарень прийняти хворих на лікування через брак місць. Упродовж кількох останніх днів на 100% заповнені Рівненська обласна та міська лікарня №2, центральна міська лікарня теж на межі заповнення усіх ліжок.

Відео дня

Читайте такожВ Україні відкрили понад 50 центрів вакцинації: де і як роблять щеплення від COVID-19 (фото)

"Маємо надвисокі показники летальності. У найближчі два тижні ми прогнозуємо подальше ускладнення епідемічної ситуації. Наразі 76% ліжок у лікарнях зайнято, резерву вистачить лише на кілька днів", - розповів головний санітарний лікар області Роман Сафонов.

Протягом 26 жовтня від ускладнень коронавірусу в області померла 21 людина, і це найбільша добова кількість від початку пандемії.

Водночас перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Подолін попередив про вжиття більш жорстких заходів щодо ринків області та перевізників у разі, якщо протягом двох днів їхня робота не буде приведена до вимог "червоної" карантинної зони. Адже обласна комісія має повноваження приймати додаткові обмежувальні заходи. У разі недотримання карантинних вимог ринки закриватимуть на термін до двох тижнів. Якщо перевізники не дотримуватимуться норм карантину, комісія може заборонити перевезення.

На Рівненщині зафіксували рекорд з кількості вакцинованих за добу людей – 11913. Деякі пункти та центри вакцинації продовжують режим роботи, аби щепити якомога більше людей, передає zaxid.net.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН