Ілюстрація / REUTERS

У загиблого від COVID-19 одесита перше ПЛР-дослідження показало негативний результат.

Як повідомили в департаменті охорони здоров'я Одеської міської ради, чоловік, 1963 р.н.., про смерть якого стало відомо сьогодні, був госпіталізований ще 30 березня.

Читайте такожДо України повертаються лікарі, які допомогали боротись з коронавірусом в Італії (фото)

Відео дня

Задзначається, що у нього був діагноз «двостороння негоспітальна пневмонія», а також - тяжкі супутні захворювання: цукровий діабет, ішемічна хвороба серця і серцева недостатність.

У приймальному відділенні 30 березня було проведено експрес тест на COVID-19, який був негативним.

«Пацієнт отримував терапію, згідно з протоколом. 9 квітня у зв'язку з плановим обстеженням всіх пацієнтів з пневмонією у відділенні йому провели тест-ПЛР, і було отримано негативний результат», - повідомили в департаменті.

У зв'язку з відсутністю позитивної динаміки лікування, 21 квітня чоловікові було проведено повторне обстеження ПЛР. Вчора, 22 квітня, о 10:15 хворий помер від гострої серцевої недостатності та набряку легень. Цього ж дня, о 19:00, було отримано позитивний тест-ПЛР, що дало змогу поставити остаточний діагноз - смерть в результаті COVID-19.

Як уточнили в мерії, чоловік весь цей час перебував у Одеській міській клінічній лікарні №10.

«Хворий перебував у палаті терапевтичного відділення Одеської міської лікарні №10 один. Кисень отримував постійно за допомогою кисневого концентратора», - додали в департаменті.

На даний час обстежено лікаря, який лікував померлого чоловіка, - ПЛР-тест негативний. У мерії стверджують, що весь персонал відділення, в якому перебував пацієнт, дотримувався протиепідемічних заходів, використовував засоби індивідуального захисту.

Зазначається, що на даний час в Одеському регіоні лабораторно вже підтверджено 167 випадків COVID-19. З них 50 осіб - жителі Одеси.

Зокрема, за останню добу в регіоні зареєстровано 16 нових випадків захворювання; шість - у одеситів; десять - у жителів районів області.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці стало відомо, що в Одесі помер перший пацієнт - 56-річний чоловік, який заразився коронавірусом. Раніше померли двоє людей в місті Подільськ Одеської області.