Комаровський нагадав про необхідність вакцинації / колаж УНІАН

Відомий український лікар Євген Комаровський посварився з кандидатом медичних наук Валентиною Маркевич, яка засумнівалася в ефективності вакцинації від коронавірусу.

Інцидент стався в прямому ефірі телеканалу "Україна 24".

Комаровський нагадав про небезпеку нових штамів захворювання, заявивши про необхідність "відловити й вакцинувати кожну бабусю разом з дідусем". У відповідь Маркевич назвала вакцини "експериментальними" і закликала брати з кожного вакцинованого згоду на ознайомлення з можливими ускладненнями після щеплення.

"Я б дуже хотів, щоб ми з вами були удвох, тому що тема, яку ви підняли... Зараз вам маленька ілюстрація того, до чого призводить те, про що ви говорите. За минулу добу у Великобританії захворіли сто тисяч людей. Там 70% вакциновані. Захворіли 100 тисяч, померли 140 осіб. В Україні захворіли 6 тисяч людей, померли 345. Розумієте, про що це говорить? Тому що в Україні щеплено не 70%, а 20%", - сказав Комаровський опонентці.

Читайте такожТретю дозу вакцини від коронавірусу зможуть отримати ще деякі українці"Це неправильна позиція! У нас маленька вибірка...", - відповіла йому медик.

"Неправильна позиція в тому, тому що купа людей, яка вас зараз послухається, не прищепиться і поставить своє життя реально під загрозу. Ви зараз вбиваєте людей реально! Ви вбиваєте людей", - сказав лікар.

Далі Маркевич заявила про нібито ефективність препарату "Ремдесивір" при лікуванні коронавірусу. Комаровський з нею не погодився, сказавши, що його ефективність є нікчемною.

Як повідомляв УНІАН, протягом січня-листопада в Україні госпіталізували 709 тисяч пацієнтів з COVID-19.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті www.vaccination.covid19.gov.ua.