Журналісти проекту "Діалог з країною" заявили, що вони купили підробний COVID-сертифікат від столичної клініки "Добробут". 

Про це йдеться в ефірі політичного ток-шоу. 

Ведучий Олександр Преподобний повідомив директору департаменту комунікацій МВС України Артему Шевченко, що команда проекту провела журналістське розслідування та замовила сертифікат про вакцинацію від COVID-19 від столичної клініки.

За його словами, вони заплатили за нього 2 тисячі гривень. Сертифікат має всі вологі печатки та підписи лікарів.

Читайте такожCOVID-сертифікат у "Дії" стане ще доступнішим: що зміниться"Це підробний сертифікат. Коштує він 2 тисячі гривень. В принципі, 2 тисячі гривень коштує життя", - сказав ведучий.

За його словами, документ купували виключно в рамках розслідування, тому прізвище й дані пацієнта у ньому вигадані.

Преподобний повідомив, що сертифікат журналісти отримали від приватного медичного центру Києва - "Добробут". Документ має підпис лікарки на ім’я Бірюкова Наталія Володимирівна.

Ведучий відзначив, що редактори ток-шоу подадуть офіційну заяву до правоохоронних органів з цього приводу.

За даними YouControl, бенефіціарами клініки "Добробут" є голова Concorde Capital Ігор Мазепа та Олег Калашніков.

У 2019 році клініка купила медичну компанію "Борис", а у травні 2020 року приєднала мережу Doctor Sam.

Нагадаємо, раніше перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін повідомив, що з початку року відкрито вже близько 900 кримінальних проваджень за підробку тестів та довідок про вакцинацію від COVID-19.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини