Після кожного статевого контакту може настати вагітність / фото pixabay.com

Чоловіки часом погоджуються на секс під час місячних — й навіть наполягають, тому що вважають цей період безпечним для інтиму без презерватива. Насправді все не так просто.

Важливо пам'ятати, що після будь-якого статевого контакту може настати вагітність, незалежно від того, є у жінки виділення чи ні, пише Cosmo.

Читайте такожПоговоримо про секс: Супрун добралася до табуйованої за часів СРСР тими

Відео дня

Зрозуміло, ймовірність вагітності місячні невелика, але вона все одно є, і ось чому. Сперматозоїди можуть жити до 96 годин (чотирьох діб), і якщо у жінки трапиться рання овуляція, вони встигнуть «наздогнати» свіжу яйцеклітину.

Коли настає овуляція?

Це залежить від тривалості циклу. Наприклад, при короткому циклі у 23 дні вона може трапитися на дев'ятий, а при 33-денному — на 19-й. Сама овуляція триває від 12 до 48 годин, що разом із життям сперматозоїдів створює досить велике вікно для настання вагітності.

Як уникнути вагітності?

Відповідь очевидна: обирати захищений секс. Найкраще - презервативом, таблетками, спіраллю, уколами, пластиром. Покладатися на календарний метод, перерваний акт (ПСА) або гарячий душ не варто. Сперматозоїди досягають шийки матки за лічені хвилини, і навряд можна встигнути змити все. У випадку з ПСА не забувай, що під час сексу теж виділяється сперма і достатньо одного жвавого сперматозоїда, щоб звести нанівець всю обережність.

Раніше, всупереч поширеній думці, що чоловіків збуджують тільки дотики й ласки статевого члена, сексолог Світлана Грабова назвала інші гарячі точки.