яблучна шарлотка

Усіма улюблена шарлотка - ідеальний варіант домашнього десерту. Коли хочеться чогось солодкого, а вдома лише яблука та борошно, то нічого кращого не придумати. Випічка славиться простотою приготування, тому впораються навіть ті, хто ніколи не працював із духовкою.

Ми розповіли, як готується шарлотка з яблуками - простий рецепт на кожен день сподобається всім. Тісто замішується за кілька хвилин, а саму страву змітають до останньої крихти.

Проста шарлотка з яблуками - класичний рецепт

Це найшвидший варіант страви. Найсмачніша шарлотка з яблуками готується з кислих фруктів. Рекомендується використовувати сорти "Симиренко" або "Гренні Сміт".

Відео дня

Вам знадобляться такі продукти:

  • 4 великих яблука або 5 середніх;
  • 4 яйця;
  • 250 грамів борошна;
  • 250 грамів цукру;
  • дрібка кориці;
  • цукрова пудра для подачі.

Яйця збити за допомогою вінчика або міксера, поступово всипаючи цукор. Має вийти пишна світла маса. Просіяти борошно і частинами вмішати в яєчну суміш. Перемішати тісто до однорідності.

Яблука помити та нарізати середніми шматочками. Форму для випікання застелити пергаментом, або змастити вершковим маслом. На дно викласти фрукти, посипати корицею і на них вилити тісто. Акуратно перемішати масу лопаткою.

Після цього запікається шарлотка з яблуками - рецепт у духовці передбачає приготування при 180° протягом 40 хвилин. У мультиварці десерт готують 50 хвилин у режимі "Випічка". Готовий пиріг акуратно дістаньте з форми, остудіть і посипте пудрою.

Якщо вам набридла звичайна шарлотка - рецепт можна доповнити лимонною цедрою, родзинками або іншими добавками за смаком. А при подачі полити згущеним молоком або сметаною.

Вас також можуть зацікавити новини: