За рівнем впливу на ризик передчасного відходу з життя розлучення обігнав пияцтво \ фото pixabay

Дослідження показало, що розлучення може негативно впливати на тривалість життя людини. У розведених людей ризик передчасної смерті вищий, ніж у п'яниць і тих, хто не створив сім'ї.

Читайте такожНауковці: розлучення з коханою людиною може поглибити вашу депресію

Розлучення руйнівно впливає на здоров'я людини і тривалість її життя, як показало дослідження соціологів із США, які опитали 13 611 дорослих людей від 50 до 104 років. Всі розповідали про життя за останні 16 років в період з 1992 по 2008 роки. Потім дослідники зібрали інформацію по смертності цих людей в період з 2008 по 2014. І з'ясувалася несподівана особливість - люди, які пройшли через розлучення, вмирали частіше, ніж любителі спиртних напоїв, люди з великими фінансовими проблемами, а також ті, хто не створював сім'ї, повідомляє medikforum з посиланням на The Daily Mail.

Відео дня

Учасників дослідження оцінювали за 57 різними соціально-економічними факторами, включаючи матеріальне становище і зайнятість, використання продуктових марок (у США це продуктові картки для бідних), а також рівень задоволення життям. При цьому медичні та біологічні характеристики не враховувалися. Не доводиться дивуватися тому, що частіше з передчасною смертю стикалися курці, у яких ризик зростав удвічі. Але на другому місці в списку причин виявилося саме розлучення.

За рівнем впливу на ризик передчасного відходу з життя розлучення обігнало пияцтво, фінансові проблеми і безробіття. Розведені люди йшли з життя частіше тих, хто все життя залишався неодруженим. Попередні дослідження показували схильність розлучених до пияцтва і фінансових проблем. Можливо, після розлучення на людину обрушується відразу кілька важких проблем, які вкорочують життя.

Як повідомляв УНІАН.Здоров'я, учені з'ясували, що розлучення з коханою людиною може поглибити депресію.