Учені назвали найкориснішу для мозку рибу / фото ua.depositphotos.com

Мозок - один із найскладніших і найцікавіших органів людського тіла. Коли він отримує оптимальне харчування, то працює на повну потужність, даючи змогу думати швидко.

Однак, якщо в раціоні відсутні необхідні поживні речовини, можуть виникнути труднощі з концентрацією уваги, втрата пам'яті або зміни настрою, пише EatingWell. Дослідники витратили багато часу на вивчення поживних речовин для здоров'я мозку. Серед них панують жирні кислоти омега-3, ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) і докозагексаєнова кислота (ДГК). Вони відіграють вирішальну роль у підтримці когнітивного здоров'я, проте людський організм не може виробляти їх самостійно. Нам необхідно отримувати їх з раціону, а цих омега-3 багато в рибі.

5 найкращих видів риби для здоров'я мозку, на думку нейробіологів

Відео дня

1. Оселедець

За даними Міністерства сільського господарства США, 100-грамова порція оселедця містить 909 міліграмів ЕПК і 1100 мг ДГК.

2. Скумбрія

Ця риба містить велику кількість ЕПК і ДГК. За даними Міністерства сільського господарства США, 100-грамова порція скумбрії містить приблизно 898 мг ЕПК і 1400 мг ДГК.

3. Лосось

За даними Міністерства сільського господарства США, 100-грамова порція лосося містить приблизно 862 мг ЕПК і 1100 мг ДГК. Незалежно від того, чи віддаєте перевагу ви насолоджуватися лососем свіжим, замороженим або консервованим, усі його форми враховуються.

4. Сардини

Сардини - це зручні консерви, що дає змогу легко експериментувати з різними смаками.

За даними Міністерства сільського господарства США, 100-грамова порція сардин містить приблизно 473 мг ЕПК і 509 мг ДГК. Ба більше, сардини містять поживні речовини, які мають протизапальні та серцево-захисні властивості, такі як кальцій, калій, магній і цинк, які можуть допомогти в лікуванні серцево-судинних захворювань.

5. Тунець

Консервований тунець - доступний і смачний варіант. За даними Міністерства сільського господарства США, 100-грамова порція консервованого тунця містить приблизно 25 мг ЕПК і 197 мг ДГК.

Інші новини про користь риби

Риба багата на білок, вітаміни та мінерали, вона низькокалорійна і містить багато поліненасичених жирних кислот омега-3. Дослідженнями доведено, що споживання більшої кількості риби приносить багато користі для здоров'я.

Вас також можуть зацікавити новини: