Крім іншого, поліненасичені жири містяться в рибі \ ua.depositphotos.com

Продукти, багаті поліненасиченими жирними кислотами, не тільки знижують ризик серцевих захворювань та інших проблем зі здоров'ям, але також збільшують тривалість життя.

Читайте такожНазвано причини того, чому постійно хочеться їсти Їсти їх рекомендують лікарі Американської кардіологічної асоціації (American Heart Association).

Якщо насичені жири і трансжири можуть збільшувати ризик атеросклерозу і серцево-судинних захворювань, то інший тип жиру, навпаки, забезпечує профілактику судинних патологій і допомагає жити довше. Таким типом є поліненасичені жири, що містяться в рибі і рослинних оліях.

Відео дня

"Поліненасичені жири - це різновид дієтичних жирів, які поряд з мононенасиченими є одними з найбільш корисних для підтримки хорошого здоров'я і продовження життя. Недавнє дослідження з використанням всесвітньої бази даних смертей від серцевих захворювань показало, що вживання недостатньої кількості поліненасичених жирів збільшує ризик серцевих захворювань на 8%», - пише medikforum з посиланням на Express.

Британське видання посилається на висновки Американської кардіологічної асоціації про те, що цей вид жиру ефективно сприяє зниженню рівня «поганого» холестерину в крові, тим самим знижуючи ризик серцевих захворювань та інсультів. Також поживні речовини,що містяться в ньому, допомагають розвивати і підтримувати клітини організму.

"Масла, багаті поліненасиченими жирними кислотами забезпечують нас вітаміном Е - антиоксидантом, якого найбільше потребує більшість людей. Також вони містять незамінні жири, які організм не може виробляти самостійно, наприклад, це жирні кислоти омега-6 і омега-3», - пояснили експерти.

Для захисту від виникнення загрозливих для життя судинних хвороб лікарі рекомендують їсти менше насичених жирів, що містяться в жирному м'ясі, вершковому маслі і сирі, а також відмовитися від споживання штучних трансжирів, якими насичені багато продуктів готового виробництва (випічка, солодощі, напівфабрикати).

"Штучні трансжири мають властивість залишатися твердими при кімнатній температурі. Їх споживання підвищує рівень холестерину в крові. Уникайте таких жирів, які ховаються головним чином в оброблених харчових продуктах. Замінивши їх поліненасиченими, ви зможете збільшити тривалість життя за рахунок зниження ризику серцевих захворювань і загального поліпшення стану здоров'я», - підсумували фахівці.

Новини, які можуть вас зацікавити: