Лихоманка денге може стати ендемічною для Європи та США через зміну клімату / фото ua.depositphotos.com

Зміна клімату призведе до того, що інфекційна хвороба денге стане ендемічною у деяких частинах Європи та США. Про це заявив головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров'я Джеремі Фаррар, пише Politico.

За його словами, комарам, які переносять вірус, подобається теплий і вологий клімат, і цього літа вони вже поширилися Європою.

Враховуючи, що в країнах з року в рік відбувається потепління, "лихоманка денге стане ендемічною, особливо в Сполучених Штатах і в деяких частинах Європи", - сказав він.

Відео дня

Фаррар попередив, що це матиме суттєвий вплив на системи охорони здоров'я Європи. За його словами, кожна дитина потребує інтенсивної допомоги, коли її госпіталізують з лихоманкою денге. "Це вдарить по нашій системі охорони здоров'я", - зазначив він.

Експерт вважає за необхідне переглянути ризики зміни клімату для нашого здоров'я.

"Я не думаю, що ми досить переконливо довели, що клімат є проблемою охорони здоров'я. Ми не розглядали клімат як проблему охорони здоров'я. Ми не доводили, що насправді це остання можливість за століття. Нам потрібно змінити наратив", - сказав Фаррар.

Лихоманка денге - попередження ВООЗ

Як повідомляв УНІАН, раніше у ВООЗ попередили, що лихоманка денге стане серйозною загрозою на півдні США, півдні Європи і в деяких частинах Африки. Усе через глобальне потепління, яке створить умови для поширення комарів, які переносять цю інфекцію.

Вас також можуть зацікавити новини: