Фото УНІАНУ Сумах у медзакладах розгортають додаткові ліжкомісця через зростання захворюваності на грип / Фото УНІАН

Як повідомили УНІАН прес-службі Сумської міської ради, враховуючи збільшення захворюваності та з метою забезпечення стандартів надання медичної допомоги хворим, у міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди додатково розгорнуто 120 інфекційних ліжок, у міській клінічній лікарні №4 – 60 інфекційних ліжок.

Загалом у стаціонарах міста Суми на лікуванні перебуває 345 хворих на ГРВІ та їх ускладнення (з них 166 дітей), в тому числі: хворі на грип – 26, хворі на пневмонії – 186 (з них 41 дитина), 19 хворих – з тяжким перебігом, у тому числі 6 дітей.

«Міський голова Сум Олександр Лисенко дав доручення керівникові департаменту фінансів, економіки та бюджетних відносин щодо виділення додаткових коштів в сумі 658,7 тис. грн з метою створення не знижувального запасу лікарських засобів для надання невідкладної допомоги хворим на грип, ГРВІ та їх ускладнення», – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа Одещині кількість померлих від ускладнень свинячого грипу збільшилася до 33 осіб

За інформацією міського відділу охорони здоров’я, пороговий рівень захворюваності для даного періоду становить 93,35 на 10 тис. осіб. Фактичний рівень захворюваності становить 219,0 на 10 тис. осіб, тобто перевищено порогівий рівень у 2,3 рази, або на 134,6%.

Як повідомляв УНІАН, у Сумах із 19 січня навчальний процес призупинили в школах та професійно-технічних навчальних закладах, із 20 січня – у дитячих садочках. Планувалося, що карантин триватиме до 25 січня включно. Однак 25 січня, зважаючи на складну ситуацію із захворюваністю на ГРВІ та грип, карантин у школах, дитячих садках і закладах професійно-технічної освіти було подовжено по 30 січня включно.

29 січня в Сумах рішенням комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій карантин у школах, дитячих садочках та професійно-технічних навчальних закладах через грип та ГРВІ продовжено по 1 лютого включно.

1 лютого пройде нове засідання комісії, яка прийме рішення про продовження чи припинення карантину в навчальних закладах.