Фото УНІАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, обшуки 23 лютого проводили співробітники прокуратури і облуправління СБУ із залученням спеціалістів Державної служби лікарських засобів і контролю за наркотиками.

Читайте такожУ Дніпропетровській області аптекарі торгували кодеїном

«Під час слідчих дій виявлено та вилучено значну кількість незареєстрованих, фальсифікованих лікарських засобів, у тому числі сильнодіючих, а також медикаментів, вироблених в Російській Федерації, деякі з яких завезені контрабандним шляхом», - повідомили в прес-службі.

Відео дня

Крім того, правоохоронці виявили аптечний заклад, що працював без дозвільних документів.

«Слід зазначити, що приміщення аптек були обладнані схованками для зберігання фальсифікованих ліків і медикаментів, ввезених контрабандою», - додали в прокуратурі.

Читайте такожВ Одесі затримали двох осіб при отриманні посилки з 500 таблетками психотропу

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює УСБУ в Одеській області. Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 305 КК України (контрабанда фальсифікованих лікарських засобів).

У прес-службі УСБУ повідомили, що в ході обшуків правоохоронці виявили контрабандні медикаменти, вироблені в Росії або на тимчасово окупованих територіях. Також вилучено 250 тис. грн неврахованої готівки.

Слідчі дії тривають.