Фото: newsru.co.il

У селі Новолозуватівка Межівського району на Дніпропетровщині 5 вересня близько 17:30 внаслідок вибуху бойової Ф-1 гранати поранено 13-річного хлопчика.

Читайте такожНа Дніпропетровщині у тяжкому стані госпіталізовано дітей, які постраждалі через вибух боєприпасу

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області, потерпілого доставили до лікарні, де йому діагностували вибухове поранення живота та внутрішньочеревну кровотечу. Наразі він перебуває в реанімації.

Відео дня

На місце події виїхали слідчі, оперативники та вибухотехніки. Поліцейські встановили, граната, яку підліток віз з собою на велосипеді, вибухнула під час руху.

«З’ясувалося, що небезпечний боєприпас привіз із зони АТО дядько потерпілого. Кілька років граната зберігалася на горищі бабусі хлопця, де він її і знайшов. Під час обшуку в будинку бабусі поліцейські виявили ще 6 патронів калібру 5,45 мм», - йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою відміткою «нещасний випадок».