В Одеській області 17 вересня вода із затоплених сильними дощами Тарутинського, Арцизького і Саратського районів дійшла до Татарбунарського району.

Як повідомили УНІАН у відділі зв`язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС України в Одеській області, за прогнозами фахівців водного господарства, вода мала без проблем пройти по річці Кугильник і влитися в озеро Сасик (7 км від смт Татарбунари). «Проте на 138-139 км (перед в`їздом до Тартарбунар) потік води не встигав пройти під мостом траси Одеса-Рені, оскільки русло річки в цьому місці було повністю захаращене очеретом, виникла загроза підтоплення земельних ділянок жителів Татарбунар. Вдалося не допустити підтоплення житлових будинків, проте вода підтопила дві присадибні ділянки», - повідомили у відділі.

Підрозділи обласного управління ДСНС двома насосними станціями з 17.00 17 вересня до 7.00 18 вересня перекачували воду через дорогу, забезпечуючи таким чином пропускну функцію моста через Кугильник. Для розчищення русла від очерету залучено екскаватор управління водного господарства.

Відео дня

«Станом на 10.00 в результаті сильних опадів в Арцизькому, Болградському, Тарутинському, Саратському і Татарбунарському районах Одеської області (у 15 населених пунктах) всього було підтоплено 408 житлових приватних будинків, зруйновано 38 будинків і 85 будинків під загрозою руйнування. Пожежно-рятувальними підрозділами ГУ ДСНС України в Одеській області триває надання допомоги місцевому населенню з відкачування води з підтоплених присадибних ділянок», - повідомили у відділі.

Як повідомляв УНІАН, в Одеській області 12-14 вересня внаслідок сильних опадів у деяких районах випало 70% річної норми опадів. Було підтоплено 399 житлових будинків у 13 населених пунктах. Тимчасово відселено 562 людини з 9 населених пунктів. За даними Одеської облдержадміністрації, шкода від злив склала близько 170 млн. грн.

В Арцизькому і Саратському районах Одеської області тривають роботи з відведення води з дворів приватних будинків.