Заклади первинної медичної допомоги та лікарі первинної ланки Дарницького та Дніпровського районів Києва отримали 30 спеціалізованих легкових автомобілів «Медична допомога».

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської держадміністрації, в урочистому врученні машин медикам взяв участь голова КМДА Олександр Попов.

Він зазначив, що головне завдання змін в галузі охорони здоров’я – це поліпшення якості та доступності медичної допомоги для пацієнта, а також створення належних умов праці медичних працівників.

Відео дня

“Саме з цією метою для центрів первинної медико-санітарної допомоги за кошти державного бюджету закуплено 150 спеціалізованих легкових автомобілів «Медична допомога». Таким чином, усі центри первинної медико-санітарної допомоги столиці будуть забезпечені власним автотранспортом», – сказав Попов.

У Департаменті охорони здоров’я пояснили, що нові автомобілі марки Geely допоможуть медикам: здійснювати оперативну доставку аналізів з амбулаторій до лабораторії, нададуть змогу привозити до віддалених районних амбулаторій спеціалістів вузьких спеціальностей з клініко-діагностичних центрів, транспортувати до амбулаторій пацієнтів, яким важко пересуватися.

Передбачено, що незабаром нові спецмашини отримають й інші райони столиці. Загалом на придбання автомобілів з держбюджету виділено 10 млн 785 тис. грн.

У профільному департаменті зауважують, що на придбання медичного автотранспорту та обладнання для центрів первинної медико-санітарної допомоги у 2012 році за рахунок субвенцій з державного бюджету було отримано 150 спеціалізованих автомобілів.