Сковорода-сковорідка-яєчня-бекон-їжа-смаження-смажити / 1zoom.ru

Хвороби серця є основною причиною смертності серед більшості расових та етнічних груп.

Експерти відзначають, що не обов'язково займатися спортом по три години на день і їсти тільки рибу і овочі, щоб зберегти здоров'я серця. Кілька простих звичок можуть мати велике значення, пише Huffpost.

Одна з найпростіших речей, які можна зробити - це виключити або суворо обмежити певні продукти, які особливо шкідливі для серця. Тут кардіологи і дієтологи виділяють три продукти, які потрібно виключити з раціону якомога швидше.

Відео дня

Бекон

Дієтологи і лікарі порадили повністю виключити його з раціону, або їсти тільки у свята. "Спосіб приготування бекону може мати несприятливий вплив на здоров'я серця", - сказала Мішель Рутенштейн, дієтолог профілактичної кардіології.

Дієтолог зазначила, що цей продукт підвищує кров'яний тиск, а також сприяє запаленню і пошкодженню кровоносних судин, в сукупності збільшуючи ризик серцево-судинних захворювань.

А кардіолог доктор Саман Сетарех-Шенас додав, що кожен, хто піклується про здоров'я серця, повинен взагалі виключити вживання обробленого і червоного м'яса.

Білий хліб

Білий хліб з його високим глікемічним індексом і нестачею поживних речовин і клітковини в порівнянні з цільнозерновими продуктами може призвести до швидких стрибків рівня цукру в крові, резистентності до інсуліну і збільшення ваги, що збільшує ризик серцевих захворювань.

"Білий хліб позбавлений всієї корисної клітковини і поживних речовин. Залишається чистий цукор", - сказав Деніел Люгер.

Картопля фрі

"Коли їжа смажиться, її поживна цінність змінюється - їжа втрачає воду і поглинає жир", - пояснив Сетарех-Шенас і додав, що така картопля також подається з великою кількістю солі, а це пов'язано з високим кров'яним тиском і збільшенням серцево-судинних захворювань.

Регулярне вживання смаженої їжі в цілому, додав він, пов'язане зі зростанням захворюваності на ішемічну хворобу серця, високим кров'яним тиском і ожирінням.

Замість цих продуктів дієтологи порадили їсти бобові, такі як сочевиця, нут і квасоля. "Бобові багаті здоровою клітковиною і сприяють насиченню, регулюють дефекацію і живлять здорові кишкові бактерії. Крім того, бобові можна легко приготувати у великих кількостях, і вони чудово підходять для їжі в будні", - сказав Люгер.

Також можна включити в раціон насіння льону і мигдаль.

Інші новини про здоров'я серця

Щоб запобігти хворобам серця і їх ускладненню, особливу увагу необхідно приділяти здоровому харчуванню. Експерти рекомендують їсти більше  фруктів, овочів і менше оброблених продуктів.

Вас також можуть зацікавити новини: