«Укрпошта» отримає ліцензію на продаж ліків / фото УНІАН

Державний поштовий оператор з 1 лютого планує реалізувати пілотний проект "Укрпошта-Ліки" на деокупованих і прифронтових територіях. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

"Пілотний запуск ініціативи планується з 1 лютого. З цією метою АТ "Укрпошта" отримає ліцензію на продаж лікарських засобів в існуючих поштових стаціонарних або мобільних відділеннях", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що така можливість дозволить розв’язати проблему доступних ліків на 100% території України вже у першій половині 2024 року.  Для цього попередньо триває пошук належного приміщення для відкриття першого ліцензованого складу у Києві. Також наразі проходить набір фармацевтів, адже відпускати нерецептурні та рецептурні ліки має право лише спеціаліст.

Відео дня

Крім того, у планах впровадження гарячої лінії для оформлення запитів від громадян.

"Укрпошта": останні новини 

Напередодні Різдва "Укрпошта" показала заключну марку 2023 року - "Українські колядки в Києво-Печерській лаврі". Відомо, що її тираж склав 140 тисяч примірників

26 грудня стало відомо, що "Укрпошта" через блокаду західного кордону вперше з 2002 року прийняла міжнародну пошту через транспортування вантажними залізничними вагонами. 

Вас також можуть зацікавити новини: