У Торонто вчені винайшли препарат, який швидко відновлює пам'ять / NewScientist

Експериментальний препарат, який відновлює кволі клітини мозку, дає надію на лікування втрати пам’яті, проблем з прийняттям рішень і психічних порушень, які у людей часто виникають на старість.

Клінічні випробування ліків почнуться через два роки. Якщо все пройде добре і вчені виявлять, що препарат безпечний і дійсно може допомогти при втраті пам’яті, його можуть рекомендувати до щоденного вживання людям від 55-60 років, пише The Guardian.

Читайте такожУчені розповіли про ефективний спосіб поліпшити пам'ять

Відео дня

На даний момент лабораторні випробування показали, що навички пам’яті і старих тварин покращувалися вже через годину після прийому. А після двох місяців вживання мозкові клітини, які скоротилися, відновлювали свою роботу в повну силу.

Вчений з Центру залежності і психічного здоров’я у Торонто Ітьєн Сібіель сказав, що застосування препарату націлене не лише для лікування «нормального» скорочення когнітивних можливостей, яке призводить до поступової втрати пам’яті, а й у випадку виникнення порушень, які у людей часто пов’язані з депресією, шизофренією і хворобою Альцгеймера.

Читайте такожМедитація і музика допомагають повернути пам'ять - дослідження

На ринку наразі немає ліків, які б були призначені для покращення пом’яті у старості чи при психічних розладах. Однак, вчені з Торонто переконані, що їхня розробка зможе навіть розвернути процес втрати пам’яті, стимулюючи конкретні клітини, пов’язані з навчанням і запам’ятовуванням, відроджуючи їх.