Ілюстрація REUTERS

За даними Harvard Health Publications, навіть абсолютно здорові люди після вживання бананів можуть постраждати від здуття живота і харчової алергії.

Лікарі розповіли про те, в яких випадках не можна їсти банани, повідомляє MedikForum.

При варикозі та хворобах серця. Банани сприяють виведенню рідини з організму і тим самим збільшують густину крові. Тому їх, на думку медиків, не можна їсти при тромбофлебітах і варикозному розширенні вен, а також людям, які перенесли інфаркти та інсульти, які страждають від ішемічної хвороби серця.

Відео дня

При діабеті. При цукровому діабеті обмежується вживання стиглих плодів, але при цьому для діабетиків хорошою їжею є незрілі й варені банани.

Читайте такожУчені попередили про небезпеку відмови від продуктів тваринного походження

При гіпертонії. Якщо у людини підвищений тиск, є гіпертонія, їсти банани не потрібно. Нагадаємо, вони сприяють згущення крові.

При роздратованому кишечнику. У деяких людей банани викликають відтік жовчі, призводять до накопичення газів і здуття живота. Їхнє вживання не рекомендується людям із синдромом роздратованого кишечника.

При проблемах з травленням. Люди, у яких є проблеми зі шлунком, теж можуть постраждати через банани, після яких підвищується кислотність шлункового соку. Лікарі попереджають: банани не можна їсти натщесерце, запиваючи водою.

При ожирінні. Штучне дозрівання бананів сприяє тому, що частина складних вуглеводів, які містяться в них, таких як крохмаль і клітковина, конвертуються в вуглеводи з високим глікемічним індексом, що провокує зростання рівня цукру в крові, при якому сповільнюється метаболізм і активно розмножуються жирові клітини. При критичних проблеми з вагою їсти банани не можна.