Запах цветов дарит позитивные эмоции / Фото: nuclear-wallpapers.ru.com

Цей феномен називається хемосигналізацією. Про його існування відомо давно. Хемосигнали синхронізують емоції різних людей. Наприклад, запах тіла людини здатний передати оточуючим її страх або відразу. Тепер вчені з Університету Утрехта виявили, що нюх вловлює і позитивні емоції, розповідає meddaily.ru з посиланням на The Daily Mail.

Учасники дослідження дивилися веселі, страшні і нейтральні відеоролики. Фахівці зібрали піт добровольців, помістивши їм в пахви м'які прокладки. Потім прокладки прибрали в спеціальні ємності і попросили учасників з іншої групи понюхати їх в довільному порядку. У цей час дослідники вимірювали активність м'язів обличчя добровольців за допомогою електроміографа.

Дослідження показало: вираз обличчя добровольців, які нюхали запах поту веселих людей, був більш щасливим у порівнянні з учасниками, які нюхали запах поту тих, кому показували страшні або нейтральні відео. Так, судячи по всьому, не тільки негативними, але й позитивними емоціями можна ділитися за допомогою запахів.

Відео дня