Лікарі видалили з мозку чоловіка 12-сантиметрового хробака / AsiaWire

Хірурги дістали 12-сантиментрового плаского хробака з мозку чоловіка під час ризикованої операції. Пацієнт звернувся до лікарів через скарги на втрату свідомості й конвульсії.

Небезпечну процедуру провели в Guangdong Sanjiu Brain Hospital у місті Гуанчжоу в Китаї, — пише Daily Star. Пацієнт на ім’я Ванг Лі вперше відчув оніміння в лівій частині тіла у 2007 році. З часом симптоми погіршилися. Тож чоловік звернувся до кількох лікарів. Спочатку йому поставили діагноз утворення пухлини в мозку. Але попри курс лікування, його стан все одно погіршувався.

Читайте такожУ США чоловік помер після відвідування аквапарку, в його мозку оселився рідкісний паразит

Відео дня

Лише у 2018 році лікарі зрозуміли, що проблемою був плаский хробак. Як виявилося, паразит жив у голові Ванг Лі впродовж 15 років. Однак, лікарю все одно порадили пройти нехірургічну терапію, тому що хробак був у частині мозку, яку було дуже небезпечно оперувати.

На жаль, паразит продовжив рости у голові чоловіка й почав їсти частину його мозку. Тож у клініці Guangdong Sanjiu Brain Hospital все ж вирішили взятися за ризиковану операцію й видалити хробака.

Під час двогодинної процедури лікарі видалили з голови пацієнта плаского хробака виду Sparganum mansoni. Він часто зустрічається в кишківниках котів і собак. У людей його виявляють вкрай рідко.

Читайте такожЧоловік тридцять років жив з величезним хробаком у мозку (фото, відео)

«Операція була ризикованою. Живий плаский хробак рухався у мозку чоловіка. Нам потрібно було видалити всю істоту, інакше відірвані залишки могли знову вирости», - сказав китайський лікар місцевим ЗМІ.

«Це не перший такий випадок. В нашій клініці цього року ми вже лікували чотирьох таких пацієнтів. Людям варто бути обережними, коли вони готують жаб, слимаків і змій. Їх потрібно готувати дуже ретельно. Також не варто пити воду на природі без кип’ятіння», - порадив він.