этот материал доступен на русском

Названо небезпечний для здоров'я спосіб приготування яєць

17:03, 17 січня 2020
Зарубіжні новини
17494 0
Чому не можна довго варити яйця / bolshoyvopros.ru

Останні дослідження показали, що яйця, які варили понад десять хвилин, містять токсичні речовини, пише Clutch.

Читайте такожВиявлено користь волоських горіхів для серця і кишечника

За словами вчених, явною ознакою перевареного яйця є зеленуватий наліт на жовтку. Саме він свідчить про наявність потенційно токсичних сполук, що виникли внаслідок дуже довгого варіння.

Річ у тому, що в яєчних жовтках при термічній обробці виділяється водень, який може проникати і в білок, причому найактивніше це відбувається саме при варінні. Сірка, яка міститься в білку, вступаючи в з'єднання з воднем, утворює газ. При потраплянні в жовток цей газ стикається із залізом, що призводить до утворення сульфіду заліза - речовини, що несе в собі потенційну небезпеку для людського організму, в тому числі - чоловічої потенції.

Раніше американські вчені з'ясували, що часте вживання яєць збільшує ризик розвитку хвороб серцево-судинної системи та підвищує ризик передчасної смерті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter