Ілюстрація / REUTERS

Китай вирішив дозволити в’їзд американським експертам під мандат Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), аби ті допомогли в боротьбі з коронавірусом, що вже забрав життя понад 360 людей.

Про це заявив речник Білого дому Джад Дір, повідомляє Reuters.

«Китай прийняв пропозицію США щодо включення групи експертів (зі США – ред.) до місії ВООЗ у Китаї для вивчення інформації про вірус та пошук шляхів його подолання», – заявив Дір.

Відео дня

Окрім того, як повідомляє китайське інформаційне агентство Xinhua, Політбюро Комуністичної партії Китаю на засіданні в понеділок, 3 лютого, закликало покращити боротьбу з коронавірусом у країні та забезпечити постачання засобів медичного захисту.

Читайте такожВ Китаї будуть кремувати тіла загиблих від коронавірусу (відео)

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.