Ілюстрація / REUTERS

Cтаном на 25 лютого у світі зареєстровано 80 тис. 150 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 699 – летальні, одужало вже 27 тис. 695 осіб.

Читайте такожЄвропарламент закликав персонал працювати з дому через коронавірус

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Відео дня

При цього наголошується, що в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку виявлення COVID-19 не зафіксовано.

З 24 лютого у всіх людей, які приїжджають з країн, де зареєстровані випадки захворювання, спричиненого COVID-19, перевірятимуть рівень температури тіла.

Температурний скрінінг також буде проводитися для всіх пасажирів у основних аеропортах України та для подорожніх через пункт пропуску "Тиса" на Закарпатті. Згодом такий самий режим працюватиме і на решті прикордонних пунктів.

Також вчора Бюро ВООЗ в Україні передало 30 наборів реагентів для тестування на COVID-19 до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України. Набори містять приблизно 3 тис. реакцій, чого вистачить для дослідження на захворювання понад 950 людей методом полімеразної ланцюгової реакції.

Також у МОЗ нагадали, що, відповідно до даних ВООЗ, вірус, який викликає захворювання COVID-19 називається SARS-CoV-2.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю заявила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавирусу COVID-19.

За останніми даними китайської влади, кількість померлих внаслідок інфікування коронавірусом COVID-19 в країні сягає вже 2 тис. 666 осіб. Кількість хворих, у яких підтверджено наявність коронавірусу, - 77 тис. 779, одужали – 27 тис. 323осіб.