Застосування слухових апаратів може позитивно позначитися на деяких функціях мозку / фото pixabay.com

Згідно з новим дослідженням, носіння слухових апаратів може сповільнити зниження когнітивних функцій у літніх людей і поліпшити роботу мозку.

Результати дослідження австралійських вчених можуть виявитися корисними для 32% людей у віці 55 років і більше 70% людей у віці старше 70 років, які схильні до втрати слуху, передає НВ.

Дослідники з університету Мельбурну перевірили використання слухових апаратів майже у 100 дорослих у віці 62-82 років з втратою слуху.

Відео дня

Після 18 місяців використання слухових апаратів дослідники виявили, що сприйняття мовлення і якість життя значно покращилися для учасників. Зокрема, 97,3% учасників цього дослідження продемонстрували або клінічно значиме поліпшення, або стабільність виконавчих функцій - їх розумові здібності не погіршувалися.

Читайте такожНазвано головну загрозу для людського мозку

Жінки, зокрема, показали значні поліпшення в робочій пам’яті, використовуваної для міркувань і прийняття рішень, а також в більшості інших оцінюваних когнітивних функцій.

Дослідження також показало, що більш часте використання слухових апаратів було пов’язано з більш значним поліпшенням когнітивної функції, і жінки були набагато більш старанними в носінні пристроїв, ніж чоловіки.

"Не дивлячись на те, що існують успішні методи лікування втрати слуху, в даний час не існує успішного лікування для зниження когнітивних функцій або деменції. Це дослідження є позитивним кроком у вивченні слухових апаратів для уповільнення зниження когнітивних функцій", - сказала доцент і головний автор дослідження, Джулія Саранта.

Нагадаємо, раніше фахівці назвали один із найнебезпечніших косметичних засобів - це ватяні палички для вух.