Ілюстрація REUTERS

У Нідерландах та Греції різко збільшилася кількість випадків зараження новим коронавірусом COVID-19.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожУ Швейцарії зафіксована перша смерть від коронавірусу

Відео дня

Зокрема, Нідерландський національний інститут суспільної охорони здоров'я і навколишнього середовища повідомив, що кількість заражених COVID-19 зросла більш як удвічі - з 38 до 82 осіб. Про перший випадок захворювання в країні повідомлялося 27 лютого.

Тим часом, у Греції інфікованих коронавірусом побільшало втричі. Так, у країні підтвердили 21 новий випадок COVID-19 з числа туристів, що перебували в місцях релігійного паломництва на Близькому Сході.

Таким чином, кількість випадків коронавірусу в Греції нині складає 31.

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала його надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу. За межами Китаю найбільше інфікованих у Південній Кореї та Італії.

3 березня у Чернівцях підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який із дружиною повернувся з Італії. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина перебувала вдома. Згодом через протести сусідів вона погодилась на обсервацію.