У Чехії - надзвичайна ситуація / Фото Vlasta Juricek via flickr.com

Чеський уряд у четвер оголосив надзвичайну ситуацію через коронавірус - вона почала діяти з 14:00 і триватиме 30 днів.

Про це повідомляє "Європейська правда". Цим рішенням передбачено заборону театральних, музичних та інших художніх вистав, спортивних, культурних, релігійних, танцювальних та інших заходів. Заборона на них почне діяти з 18:00 12 березня. Також закриють ярмарки й заходи за участю більш як 10 осіб.

При цьому в Чехії не заборонені збори конституційних органів, органів державної влади, судів та інших публічних осіб, що проводяться відповідно до закону.

Відео дня

Читайте такожПольща вводити стан епідемічної загрози через коронавірус

Роботу закладів громадського харчування буде заборонено з 20:00 до 6:00.

Також забороняється відвідування спортивних споруд, тренажерних залів, природних і штучних басейнів, соляріїв, саун, оздоровчих комплексів, музичних і соціальних клубів, розважальних закладів, публічних бібліотек і галерей.

Крім того, Чехія вводить прикордонний контроль з Німеччиною та Австрією. Кордони будуть перетинатися тільки у визначених пунктах пропуску.

З 14 березня уряд розпорядився заборонити в'їзд для всіх іноземців, які приїжджають з районів ризику. Іноземці не зможуть перетнути чесько-австрійську і чесько-німецький кордон.

Читайте такожУ Молдові жінка з симптомами коронавірусу відмовлялася їхати до лікарні: переконала поліція (відео)

Це не стосується чеських громадян або іноземців, які мають постійне або тимчасове проживання в Чехії.

З 14 березня уряд заборонив громадянам Чехії їздити до 13 країн з високим ризиком захворювання, в тому числі в низку країн ЄС, таких як Італія, Іспанія, Австрія, Норвегія, Швеція та Франція.

На сьогодні в Чехії підтверджено 96 випадків захворювання коронавірусом.