Ілюстрація \ REUTERS

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Меліта Вуйнович пояснила високу кількість смертей в Італії від коронавірусу тим, що таку епідемію неможливо вчасно розпізнати.

Читайте такожВ Італії за добу померли 175 інфікованих коронавірусом

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню РБК. Коментуючи ситуацію зі спалахом коронавірусу нового типу в Італії, де, за останніми даними, померло понад 1,4 тис. осіб, Меліта Вуйчич зазначила, що в даному аспекті важливо розуміти, коли саме відбулося зараження.

Відео дня

"Там, мабуть, одразу занедужало дуже багато людей, але як це сталося, незрозуміло, в даний момент ведуться дослідження спільно з експертами. Люди могли просто не розуміти, що вони хворі, не знати про симптоми і про те, куди з ними треба звертатися. Крім того, висока смертність спостерігається у літніх людей, також пояснює вказане число смертей в Італії", - заявила Вуйнович.

Представник ВООЗ заявила, що поки неможливо говорити про досягнення піку поширення коронавірусу в Італії. "Про це поки що неможливо говорити, немає достатніх даних", - зазначила Вуйнович.

За останніми даними, в Італії зафіксовано 21 157 випадків зараження коронавірусом, з них 1 966 осіб вилікувались і 1 441 померло.