REUTERS

Безпрецедентні карантинні заходи, запроваджені в Італії з метою зупинки поширення коронавірусу, можуть бути продовжені, якщо поява нових випадків інфікування не уповільниться.

Як повідомляє Reuters, на минулому тижні влада Італії наказала закрити ресторани, бари та більшість магазинів до 25 березня, а школи й університети - до 3 квітня.

Читайте такожУкраїнців запевнили в безперебійних поставках продуктів харчування до країни

Відео дня

Також до 3 квітня усім італійцям необхідно залишатися вдома, пересуватися можуть лише ті, в кого є серйозна потреба.

Водночас, з часу набуття чинності обмежень 12 березня, кількість нових випадків інфікування в Італії більше ніж подвоїлася - 31 тис. 506 осіб, а кількість смертей збільшилася більше ніж утричі - до 2 тис. 503.

Міністр інфраструктури Італії Паола де Мікелі заявила: «Я не знаю, чи будуть продовжені заходи після 3 квітня. Ми ухвалимо рішення, відштовхуючись від статистики та подій. Я не можу це виключати. Ми побачимо у найближчі дні».

Водночас, у провінції Ломбардія відповідальний чиновник за соціальне забезпечення вважає, що навіть більш жорсткіші заходи можуть знадобитися, щоби зупинити тенденцію збільшення інфікованих коронавірусом.

Як повідомляв УНІАН, влада Італії з метою зупинити поширення нового коронавірусу запровадила карантинні заходи по всій країні. В країні заборонено проводити усі спортивні заходи, включно із футбольними матчами. Школи та університети залишатимуться закритими принаймні до 3 квітня.

Пересуватися можуть лише ті, в кого є серйозна і невідкладна потреба, пов'язана з роботою або родинними обставинами.

На залізничних станціях запроваджено температурний контроль пасажирів. Круїзним кораблям заборонено заходити у більшість портів.