REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив переконання, що на коронавірус у світі хворіють набагато більше людей, ніж офіційно підтверджено.

Про це він сказав в інтерв'ю "Звязде".

За його словами, обмежувальні заходи, яких вживають в інших країнах, для Білорусі не потрібні.

Відео дня

"Але уявіть собі: сьогодні ми ізолювали Мінськ і закрили усіх у квартирах. Як реагують наші білоруси? У нас немає ситуації, щоб прийняти такі заходи. І не дай Бог, у нас немає такої ситуації", - пояснив він.

Читайте такожУ Білорусі підтвердили одному смерть від коронавірусу

"А потім, ви впевнені, що у вас немає коронавірусу зараз? І я не впевнений. І уяви, що я зараз з тобою, з твоєю сім'єю: малюк, дружина, ти, може, хтось інший - я замкну тебе в квартирі. І ти не знаєш, хворий чи ні. І якщо ваша імунна система сильна, і ви зараз на ногах ... Я впевнений, що мільйони людей вже заразилися вірусами, включаючи коронавірус. І тому я закрив тебе в квартирі - не виходити, не пройти ... Головне, щоб тобі ще потрібно було підписати пропуск, щоб вийти і кудись йти - це безумство, це не було війни, коли люди стикалися! Я закриваю вас там, і завтра ви в цій гнилій, мертвій квартирі, 25 або 80 метрів, цей коронавірус починає проявляти себе. Що відбувається? Ви заразили всіх", - сказав він.

Лукашенко переконаний, що запровадження таких заходів у Мінську - не проблема, це можна зробити протягом 24 годин. За словами білоруського президента, організм повинен боротися з інфекціями, треба частіше бувати на свіжому повітрі, а також займатися спортом і добре харчуватися.

Читайте також"Комусь буде на руку": Лукашенко назвавши коронавірус психозом

"Вчора дуже розумний росіянин, я вислухав, сказав: треба з ним фізично боротися. Я думаю, як фізично? Нам потрібно захистити себе від небезпеки. Треба займатися спортом на свіжому повітрі. Цьому легко зарадити. Ми сидимо на дієті, каже він, і нам потрібна жирна їжа. І я теж себе обмежив. А масло треба їсти, виявляється, жир допомагає легеням боротися з вірусами. Якщо фахівець каже, вчений, напевно, не дурень. Тут я підтримую це у своєму досвіді", - запевнив він.

Раніше Лукашенко після гри в хокей назвав знаходження на льоду кращим антивірусним засобом, а також зізнався, що пандемія коронавірусу ніяк не вплинула на його спосіб життя.

Читайте також: