Ученіе заявляють, що сонячні ванни приймати вкрай важливо \ pixabay.com

Професор експериментальної медицини при Імперському коледжі Лондона Пітер Опеншоу заявив, що людям, які знаходяться на карантині, потрібно дозволяти виходити на вулицю і насолоджуватися сонячним світлом, що допомагає знищувати коронавірус.

Читайте такожЛікарі порадили, як зміцнити імунітет для захисту від коронавірусу

Лікарям відомо, що якщо людина проводить багато часу в замкнутому просторі і не рухається, її імунітет послаблюється. У багатьох країнах навіть з найжорсткішим карантином на зразок Великобританії і США людям дозволяється здійснювати одну прогулянку в день. Професор Опеншоу підкреслив, що сонце пошкоджує генетичний матеріал смертоносного патогена, повідомляє medikforum.

Відео дня

Цю заяву він зробив після того, як уряд країни оголосив план замкнути все населення в домівках під час великодніх вихідних. Поліцейські вже почали відловлювати людей, які відпочивають у власних садах, розташованих поруч з будинками. Тепер стверджується, що людина не повинна виходити з дому навіть на особисту територію. На думку вченого, це абсолютно ірраціонально і може призвести до згубних наслідків.

"Дуже важливо, щоб люди розуміли, коли вони слідують рекомендаціям науки, і коли виконують речі, які не сприяють поширенню інфекцій, - заявив учений. - Але я не бачу нічого поганого в тому, щоб виходити на вулицю, сідати на лавку і приймати сонячну ванну. Сонце погано впливає на вірус, воно руйнує його генетичний матеріал. Тому ми не спостерігаємо епідемій грипу та інших вірусних захворювань в літні місяці, а спалах нинішнього коронавірусу набагато слабкіше поширюється у вічно жарких країнах на кшталт Таїланду".