REUTERS

У Сербії з наступного тижня планують пом’якшити карантинні обмеження.

Про це повідомляє сербське видання Kurir з посиланням на заяву президента країни Александра Вучича в ефірі одного з національних каналів.

Читайте такожКількість жертв коронавірусу у світі перевищила 160 тисяч людей

Відео дня

За його словами, епідемічна ситуація покращилася в Белграді, у Воєводині, а також на заході та в центрі країни, найтривожніша ситуація наразі зберігається на півдні Сербії.

Після Великодня щоденну комендантську годину буде скорочено на 60 хвилин. Пенсіонери отримають додатковий час для прогулянок по вівторках, п'ятницях і неділях з 18:00 до 01:00.

Сербський президент не виключив, що через кілька тижнів громадяни похилого віку зможуть виходити на вулицю кожного дня.

Президент зазначив, що починаючи з вівторка, 21 квітня, повноцінно запрацюють всі будівництва, а також відкриються спеціалізовані майстерні - автосервіси, хімчистки, ательє, сервіси з ремонту взуття, магазини з продажу побутової техніки і будівельних матеріалів.

За словами Вучича, якщо епідемічна ситуація покращиться, зможуть відновити роботу інші торгівельні точки і майстерні, загальна площа яких не перевищує 300 кв. м.

Крім того, президент Сербії також анонсував відкриття готелів, санаторіїв, торгових центрів, кафе і ресторанів, а також запуск міжміського транспортного сполучення і початок контрольованої роботи аеропортів в період з 4 по 11 травня.

Читайте такожУ Британії за добу від коронавірусу померли 596 осіб

Вучич підкреслив, що рішення про пом'якшення карантинних заходів може бути скасовано у разі погіршення епідемічної ситуації. «Якщо ситуація погіршиться, ми скасуємо пом'якшення заходів», - заявив президент.

Як відомо, Кабінет міністрів Сербії запровадив на Великдень комендантську годину від 17:00 години у п’ятницю до 05:00 години вівторка. Уряд відкинув вимогу Синоду Сербської православної церкви, щоб вірянам у неділю дозволили взяти участь у Великодніх богослужіннях.

Надзвичайний стан у Сербії був запроваджений 15 березня.

У Сербії станом на 19 квітня зафіксовано понад 6,3 тис. випадків захворювання на COVID-19, 122 випадки летальні.

Читайте також: