ВОЗ предупреждает об опасности вспышки полиомиелита в Украине  / PEUTERS

Невідомі застрелили сімох поліцейських, що супроводжували медиків, які проводили вакцинацію, пише Медпортал. Особи вбивць невідомі: вісім озброєних людей втекли на мотоциклах. Вже оголошено винагороду за будь-яку інформацію про нападників. Компенсацію отримають і сім'ї загиблих.

Читайте такожПакистанські власті заарештували сотні батьків за відмову вакцинувати дітей

Відомо, що ісламські бойовики виступають проти вакцинації. Вони вважають, що ця процедура спрямована на стерилізацію пакистанських дітей, тому перешкоджають її проведенню. У січні цього року в  центрі міста Кветта пролунав вибух, який забрав життя 15 людей. Всього ж в результаті атак, організованих противниками вакцинації, з грудня 2012 року вже загинули майже 80 осіб. Незважаючи на подію, вакцинація від поліомієліту не буде зупинена. Краплі отримають всі діти, а охорона медиків буде посилена.

Відео дня

Читайте такожКожна п'ята дитина в світі не охоплений програмами вакцинації - ВООЗ

Пакистан і Афганістан – лише дві країни у світі, що залишаються ендемічними щодо поліомієліту. У 2014 році в Пакистані було зареєстровано понад 300 випадків захворювання. Завдяки вакцинації кількість хворих вдалося знизити – в 2015 році захворювання було діагностовано лише у 52 осіб.