REUTERS

У Санкт-Петербурзі померла дитина з ВІЛ-інфекцією, батьки якої відмовлялися давати йому антиретровірусну терапію з релігійних міркувань. Про це повідомив фонду «СНІД.Центр» ВІЛ-активіст з Петербурга, пише Медуза.

Читайте такожУ світі майже вдвічі скоротилася кількість смертей, пов'язаних зі СНІДом - ООН

У 2015 році суд на підставі закону «Про основи охорони здоров'я громадян у Російській Федерації» зобов'язав батьків забезпечити дитину антиретровірусною терапією. Рішення суду батьки проігнорували. Батьки дитини вважали, що, відмовляючись від лікування, вони слідують приписам церкви.

Відео дня

У 2016 році дитина була госпіталізована в дитячу міську лікарню Петербурга, де отримувала необхідне лікування. Однак після того, як дитина покинула лікарню, повідомило джерело «СНІД.Центру», батьки знову припинили проводити йому антиретровірусну терапію.

Активісти двічі зверталися у прокуратуру, а також до дитячого омбудсмена, але вплинути на ситуацію не змогли. У кінці серпня дитина померла.

Головний позаштатний спеціаліст з проблем діагностики та лікування ВІЛ-інфекції МОЗ Росії, професор Євген Воронін назвав подію «ще однією смертю на совісті СНІД-дисидентів».