pixabay.com


Дослідники з Університету Колорадо виявили, що пирролохинолинхинон (PQQ), запобігав прогресування неалкогольною жирової хвороби печінки у мишей, чиї матері харчувалися жирними продуктами. PQQ.

PQQ - це антиоксидант, що міститься в грудному молоці, ківі, петрушці, папаї та селері, пише Medical News Today.

Читайте такожМедики виявили нове корисне властивість середземноморської дієти

Відео дня

Вчені годували вагітних мишей жирними продуктами, типовими для Західної дієти, і стежили за здоров'ям дитинчат цих тварин. Фахівці встановили: дитинчата таких мишей важили на 56% більше у порівнянні з дитинчатами мишей з контрольної групи. Також дослідники помітили в мишенят, матері яких харчувалися жирною їжею, зміни в бактеріальному складі кишечника, пов'язані з неалкогольним стеатогепатитом - однієї з стадій неалкогольною жирової хвороби печінки.

Деяким вагітним мишам, що харчувалися жирними продуктами, вчені давали PQQ. Фахівці з'ясували, що PQQ рятував мишенят від змін в бактеріальному складі кишечника. Крім того, маса тіла у дитинчат мишей, які отримували PQQ, була меншою, ніж у тих, чиїм матерям не давали PQQ.