Учені Гарвардської школи охорони здоров`я попереджають: хімічна речовина, використовувана при виготовленні консервних банок, може потрапити в їжу, а звідти – в організм людини.
Тести на 75 добровольцях виявили, що компонент бісфенол А (дифенілолпропан технічний) знайдений у великих кількостях в їх сечі після вживання супів в консервних банках, повідомляє журнал Американської медичної асоціації.
Бісфенол А, як і раніше, використовується при виробництві консервних банок, оскільки оберігає їх від корозії і допомагає довше зберегти їду свіжішою.
Джені Кервайл, провідний автор дослідження коментує: «Ми знали про те, що вживання напоїв, які зберігалися в упаковці з деяких видів пластмас, може привести до збільшення кількості бісфенолу А в організмі. Це дослідження свідчить про те, що консервована їжа може викликати ще великий неспокій, враховуючи її широке розповсюдження».
Минулого року Єврокомісія заборонила застосовувати цю речовину при виготовленні дитячих пляшок.