Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон стурбована розгоном гей-прайду в Києві.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це йдеться у заяві її речника.

“Вона (К.Ештон – УНІАН) висловлює свою солідарність з жертвами таких дій та закликає українську владу розслідувати їх детально та притягнути винних до відповідальності”, - сказано у заяві.

Відео дня

Верховний представник ЄС закликала українську владу захищати права усіх українців, у тому числі лесбіянок, геїв, бісексуалів і транссексуалів, на мирні зібрання та свободу висловлювання.

Як зазначила речник Верховного представника ЄС, голова делегації Європейського Союзу в Україні зустрівся з організаторами “Київського прайду” для висловлення підтримки і зобов’язань Верховного представника захищати права людини без дискримінацій.

“Європейський Союз використає наступні двосторонні зустрічі для обговорення питання з українською владою”, - написано у заяві.

Як повідомляв УНІАН, гей-прайд був запланований у Києві на 20 травня, однак був скасований через спротив значної кількості націоналістичних та релігійних організацій, які прибули до місця проведення прайду.