Поліція Китаю заарештувала підозрюваного в 11 вбивствах. Про це повідомляє Сіньхуа. 56-річний Чжан Юнмін (Zhang Yongming) був заарештований в провінції Юннань. Як заявили в міністерстві громадської безпеки КНР, численні докази підтверджують, що з 2008 року він вбив 11 осіб. Жертвами злочинця ставали самотні перехожі.

Щоб приховати сліди злочину, пише агентство, вбивця розчленовував і спалював тіла своїх жертв. Крім того, повідомляється, що в 1979 році Чжан вже був засуджений за вбивство. Він був засуджений до смертної кари, однак після численних відстрочок і серії пом`якшень вироку вийшов на свободу в 1997 році.

Як повідомляє AFP, в Китаї Чжан Юнмін прозвали "монстром-людожером", оскільки, розтинаючи свої жертви, він частину м`яса з`їдав. Утім, у повідомленні Сіньхуа про це немає ні слова. Як зазначає AFP, офіційне агентство могло навмисне приховати подробиці справи, оскільки людоїдство було відзначено серед населення Китаю в період індустріалізації 1950-х років.

Гонконгська газета The Standard 25 травня, за два дні до появи повідомлення Сіньхуа, опублікувала велику замітку, де в подробицях описуються методи вбивці, зауважує Лента.ру.