Міністр внутрішніх справ Болгарії Цветан Цветанов заявляє, що вибух в автобусі з ізраїльськими туристами в аеропорту міста Бургас, найімовірніше, було здійснено терористом-смертником.

 

У МВС припускають, що вибух здійснив терорист

"Ми встановили, хто саме підірвав себе в автобусі. У цієї людини були фальшиві водійські права із США", - сказав керівник МВС журналістам в аеропорту Бургаса, передає РІА «Новости».

Відео дня

В аеропорту Бургаса "Сарафово" вчора увечері вибухнув автобус з ізраїльськими туристами, які прилетіли з Тель-Авіва на місцевий курорт "Сонячний берег". За останніми даними, в результаті теракту загинули восьмеро людей, більш як 30 поранених перебувають у лікарнях, причому декілька з них - у критичному стані.

За наявними даними, виконавцем теракту міг бути чоловік з довгим волоссям, який приїхав до Болгарії із США. Він зустрів ізраїльських туристів в аеропорту до вибуху. Камери відеоспостереження аеропорту зняли його за годину до теракту. Він загинув під час вибуху.

Згідно з документами, які було знайдено після огляду тіла загиблого, він є жителем штату Мічіган, але після запиту болгарських правоохоронних органів у ФБР з`ясувалося, що документи фальшиві. Наразі слідчі чекають результатів експертизи ДНК загиблого.