Восьмеро українців, які постраждали в ДТП у Білорусі, перебувають у тяжкому стані, ще один потерпілий – у стані середньої тяжкості.
 
Як повідомляє Радіо «Свобода», про це повідомили у центральній лікарні Оршанського району Вітебської області Білорусі, де лікують громадян України.
 
«Ми думаємо, що вони будуть жити. У нас достатньо сил і засобів для їх лікування», – заявили в адміністрації медзакладу.
 
Крім того, в білоруській лікарні зауважили, що не потребують допомоги колег з України в наданні допомоги потерпілим.
 
«Всього у нас достатньо, у тому числі і лікарів. Я не бачу необхідності в допомозі, яку пропонує одеський губернатор. А, по-друге, не я це вирішую», – заявив представник Оршанської лікарні.
 
Голова облдержадміністрації Одеської області Едуард Матвійчук сьогодні розпорядився направити бригаду лікарів і вантаж медикаментів до білоруської лікарні, де перебувають постраждалі громадяни України.
 
«Ми готові надати будь-яку необхідну допомогу білоруським медикам», – сказав представник Одеської обласної адміністрації Сергій Тронько.
 
Як повідомляв УНІАН, легковик із російською реєстрацією і мікроавтобус з українськими номерами зіткнулися 28 липня вранці на рівній ділянці дороги Санкт-Петербург – Одеса біля села Бабичі Оршанського району. На місці ДТП загинули всі п’ятеро людей, які були в легковому автомобілі. Вони мали паспорти громадян Узбекистану і Азербайджану. Також на місці пригоди загинули троє громадян України, ще один помер потім у лікарні.
 
Майже всі пасажири автобуса – жителі Одеської області.ЗМІ пишуть, що білоруська міліція вважає основною версією причини виникнення аварії те, що водій легковика заснув за кермом.