Джо Байден / REUTERS

Колишній віце-президент США, ймовірний кандидат у президенти від Демократів Джо Байден різко розкритикував президента Дональда Трампа за небажання носити маску на публічних заходах.

Читайте такожTwitter позначив як недостовірний пост Трампа, у відповідь він звинуватив соцмережу в "придушенні свободи слова"

«Він дурень, абсолютний дурень... Кожен лікар в світі говорить, що вам слід носити маску, коли ви в натовпі. Президенти мають бути лідерами, а не займатися дурницями і демонструвати хибну маскулінність», - цитує слова Байдена CNN.

Відео дня

Наголошується, що раніше Трамп перепостив твіт Fox News, де іронізували над Байденом, який надів маску на публічному заході. Після цього президент спробував принизити журналіста, який задав йому питання про цей твіт.

Так, Трамп затребував у репортера зняти маску, перед тим, як поставити запитання, але той відмовився. Видання приходить до висновку, що президент не лише відмовляється носити маску, але і насміхається над тими, хто робить це.

Водночас, Байден у відповідь на запитання журналістів назвав маску символом лідерства. За його словами, президент має подавати приклад іншим.

«Цей мачизм коштує людських життів», - уклав він.

Раніше президент США Дональд Трамп опублікував відомий в інтернеті відеомем, в якому чорношкірі несуть труну з небіжчиком, хвацько пританцьовуючи. Тільки на труну глава Білого дому помістив напис "Президент Байден".

В ролик Трампа вмонтований фрагмент зі скандального інтерв'ю Джо Байдена, яке, власне, і стало приводом для троллінгу.

У цьому інтерв'ю чорношкірому ведучому Ленарду Маккелві, відомому під псевдонімом Charlamagne Tha God, демократ заявив, що співрозмовник не може називати себе чорним, якщо підтримує Трампа. Ця заява викликала в США великий скандал.

Ймовірно, роликом Трамп хотів натякнути, що скандальна заява конкурента назавжди поховає його шанси стати президентом.