Ілюстрація / REUTERS

В Естонії почали тестувати цифровий паспорт імунітету, який спрямовано на те, щоб стимулювати суспільство продовжувати своє життя в умовах пандемії.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на Еuractiv.

"Естонія почала тестувати один із перших у світі цифрових паспортів імунітету, прагнучи до більш безпечного повернення на робочі місця після блокування коронавірусом", - зазначено в повідомленні.

Відео дня

Зазначено, що цифровий паспорт імунітету збирає дані тестування і дозволяє передавати людям свій статус імунітету третій стороні, наприклад, роботодавцю, використовуючи тимчасовий QR-код, згенерований після цифровий аутентифікації.

Читайте такожУ ВООЗ немає доказів наявності імунітету у перехворілих коронавірусом

Відзначається також, що паспорт цифрового імунітету спрямовано на те, щоб зменшити страхи і стимулювати суспільства у всьому світі продовжувати своє життя в умовах пандемії. Багато країн і підприємств вже поспішають розробляти програми для відстеження контактів. А готелі Radisson і виробник продуктів харчування PRFoods є одними з перших компаній, які почали перевіряти паспорт імунітету.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що після першої хвилі пандемії коронавірусу у світі можуть запровадити "імунні паспорти" для перетину кордонів.

Зокрема, з ініціативою введення імунних паспортів виступила Німеччина.

Підтримали ідею "імунних паспортів" також у Великій Британії і в США.

Зазначимо також, що раніше глава Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олесків заявила про те, що якщо так звані "паспорти здоров'я" запровадять у світі, їх буде запроваджено також і в Україні.

Читайте також: