За свою заяву чиновник поплатився посадою / фото ua.depositphotos.com

Головний епідеміолог Молдови, директор Національного агентства з громадської охорони здоров'я Ніколає Фуртуне заявив, що коронавірус "забрав життя тих, хто і так був тягарем для оточуючих".

Читайте такожУ Молдові після пом'якшення карантину зафіксували антирекорд щодо захворюваності на коронавірусТаку заяву він зробив в ефірі телеканалу TVR Moldova, повідомляє "Європейська правда".

"Не хочу, щоб мене засуджували або здатися цинічним, але в усьому світі COVID-19 забрав життя тих, хто і так був тягарем для себе і оточуючих. Це були люди, які боролися з останніми стадіями раку, важким діабетом, серцево-судинними патологіями. Так сталося і у Франції, і в Італії, і, на жаль, в Молдові", - заявив Фуртуне.

Відео дня

Вже наступного ранку Демпартія, екс-міністр охорони здоров'я Алла Немеренко і опозиційні партії виступили з вимогою його відставки.

Фуртуне спробував врятувати своє становище і заявив, що його неправильно зрозуміли, оскільки він мав на увазі, що ці хворі - "тягар з медичної точки зору, а не з соціальної". Незабаром після цього вже президент Ігор Додон почав вимагати його відставки.

8 вересня, як повідомляє Newsmaker, Ніколає Фуртуне оголосив про свою відставку на засіданні, яке скликав прем'єр-міністр Іон Кіку. Як зазначили в уряді, Кіку "високо оцінив професіоналізм Фуртуне і подякував йому за роботу в складний період на національному та глобальному рівнях". Однак прем'єр-міністр висловив жаль з приводу недавніх заяв Фуртуне про померлих від коронавірусу пацієнтів.

Нагадаємо, як свідчать дані Університету ім. Джона Хопкінса, в світі зареєстровано 896 тис. летальних випадків від коронавирусу. 18,4 млн людей одужали.

Коронавірус в Молдові: новини