У Мадриді проведуть масове тестування на коронавірус / фото REUTERS

Влада столиці Іспанії Мадрида почала проводити масове тестування на коронавірус серед місцевих жителів.

Наразі Іспанія є першої в Європі за кількістю хворих на коронавірус, йдеться в програмі "Сніданок з 1+1", передає ТСН. Понад 270 тисяч нових хворих в країні виявили лише за останній місяць.

Епіцентр другої хвилі в Мадриді. Для приборкання епідемії там влада ввела жорсткі карантинні обмеження та розпочала масове тестування.

Відео дня

Читайте такожПандемія коронавірусу: Париж оголосили зоною найвищої небезпеки

Кожен мешканець міста вже отримав повідомлення, з датою та часом, коли потрібно прийти до лікарні. Діагностику проводять за допомогою тестів на антигени. Для цього зразок береться із носоглотки, як і для ПЛР-тесту.

Коштують такі тести дешевше, ніж більшість аналогів. Вартість близько п'яти євро, або 170 гривень. Замість кількох днів на результати чекати треба лише 15 хвилин. Єдиний недолік - це достовірність результатів, яку в Європі довгий час ставили під сумнів.

Іспанська влада заявила, що цього разу тести закупили із точністю понад 93%. Перевірка вже виявила чимало безсимптомних носіїв коронавірусу. Урядовці сподіваються, що ізоляція таких хворих допоможе взяти ситуацію під контроль.

Вас також можуть зацікавити новини: