33 осіби, які купили у злочинця наркотик, загинули / russianseattle.us

У Нідерландах почався суд над жителем міста Ейндховен, який продавав людям спеціальний порошок для самогубства.

Громадянин Алекс С. пропонував через Інтернет наркотичні препарати з 2018 року по червень 2021 року. За даними слідства, чоловік постачав порошок всім бажаючим, використовуючи для цього Telegram і сервіс зашифрованої електронної пошти ProtonMail. Він не ставив жодних питань своїм клієнтам. Зацікавлені могли відправити продавцю 20 євро або забрати продукт в Ейндховені. Пізніше злочинець підняв ціну до 30 євро.

За даними Державної прокуратури, 33 осіб, які купили у злочинця наркотик, вже немає в живих. Він міг продати смертоносні ліки майже 700 людям, допускає слідство.

Відео дня

Читайте такожНідерланди планують легалізувати дитячу евтаназію до 12 років

На додаток до порошку для самогубства, також відомого як препарат X, він продавав протиблювотний засіб домперидон, який можна придбати тільки за рецептом лікаря. В цілому він міг заробити 55 тис. євро.

Алекс с. був затриманий в липні. Його підозрюють у порушенні закону Про лікарські засоби та у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом.

Як з'ясувалося, чоловік є членом Coöperatie Laatste Wil, організації, яка виступає за самовизначення в питанні власного життя або смерті. До серпня організація проводила збори в Північному Брабанті, але вони були припинені після арешту свого члена.

Підозрюваний пообіцяв більше не займатися продажами заборонених ліків після звільнення. Вирок суду йому дозволили очікувати на волі за певних умов. Крім іншого, він повинен лікуватися в психлікарні і не мати контактів з іншими підозрюваними, передає 112ua.tv з посиланням на Nos.nl.

Вас також можуть зацікавити новини