Нещеплених підлітків госпіталізують в 10 разів частіше, ніж щеплених / фото УНІАН

"Дельта"-штам коронавірусу, який шириться світом, виявився не таким небезпечним, як припускали науковці. Кількість госпіталізацій дітей в США з COVID-19 різко зросла відтоді, як "Дельта"-варіант коронавірусу став домінуючим, проте нове дослідження показує, що припущення про більшу небезпеку і викликання важчої форми захворювання, необгрунтовані.

Фахівці центрів із контролю і профілактики захворювань США проаналізували медичні записи по всій території країни, що охоплює близько 10% населення, в період з 1 березня 2020 року по 14 серпня 2021 року. Це охоплювало період до появи "Дельта"-штаму, найбільш заразного штаму на сьогодні, а також період після того, як він став домінуючим, починаючи з 20 червня.

Відео дня

Читайте такожУ США закликали пришвидшити схвалення COVID-вакцини для дітей: кількість неповнолітніх інфікованих зростає

"Згідно з першим дослідженням, нещеплених підлітків госпіталізують в 10 разів частіше, ніж щеплених. Інше дослідження показало, що при штамі "Дельта" відсоток інфікованих дітей з важким перебігом COVID не збільшився та становив 20%, порівнюючи з 10-25% із серпня 2020 року по липень 2021 року", - зазначають в американських центрах із контролю та профілактики захворювань (CDC), йдеться у Telegram-каналі Коронавірус_інфо.

Водночас частота госпіталізацій та звернень дітей до приймальних відділень лікарень підвищилася. Найбільше зросли надходження до лікарень дітей віком 4 роки і молодших - майже в 10 разів, ніж у червні 2021 року. 

Експерти запевняють, що нові дані вказують на важливість вакцинації для захисту дітей від інфекції. Однак на відмінності між регіонами могли вплинути й інші фактори: маски та соціальна дистанція.

Нагадаємо, штам коронавірусу "Дельта" вперше виявили в Індії восени 2020 року. Вважається, що "Дельта" більш заразна, ніж попередні виявлені мутації COVID-19. 

Наприкінці серпня поточного року заступник голови Міністерства охорони здоров'я нашої країни, головний санітарний лікар Ігор Кузін говорив, що у нас штам "Дельта" знайдений у понад 600 осіб. В українській державі померли кілька людей, інфікованих цим штамом.

Штам "Дельта" спричиняє складніший перебіг коронавірусної хвороби COVID-19, а специфічного лікування пацієнтів з "Дельтою" немає.

Штам коронавірусу "Дельта": що відомо