В Індії склалася критична ситуація з коронавірусом \ фото REUTERS

Індійські штати Раджастан і Телангана оголосили про епідемію мукормікозу - грибкового захворювання, відомого як "чорна цвіль".

Про це повідомили в МОЗ країни. "Кількість хворих на мукормікоз в штаті продовжує зростати через вплив COVID-19. Мукормікоз проявляється як побічний ефект COVID-19 ... Повідомляється про епідемію та захворювання, що підлягає реєстрації, по всьому штату", - йдеться в повідомленні, підписаному головним міністром охорони здоров'я Раджастана Ахілом Аророю.

Відзначається, що в штаті налічується близько 100 пацієнтів з цим захворюванням, для них створено спеціальне відділення в державній лікарні Савай Ман Сінгха. Більшість хворих проживали в районі міст Джайпур, Джодхпур, Сирохі і Кота, передають РИА Новости.

Відео дня

Читайте такожІндія випустила препарат у вигляді порошку для лікування коронавірусуЯк зазначив глава МОЗ штату Телангана Срініваса Рао, на території штату мукормікоз оголошується захворюванням, що "підлягає повідомленню... відповідно до Закону про епідемічні захворювання 1897 року".

Вас також можуть зацікавити новини