Ілюстрація / AsiaWire

В Японії в тілі жінки виявили живого чорного хробака після того, як вона їла сашимі з зараженою рибою. Паразит поселився в її лівому мигдалику.

Як пише Newsweek, хробак належав до виду Pseudoterranova azarasi. Це тип паразитичних істот, які зазвичай жиуть в тілі морських ссавців, таких як моржі і морські котики. Однак, вони здатні заражати людей через сиру рибу або кальмарів. Цей вид належить до сімейства круглих червів, які заражають органи травлення.

В дослідженні, опублікованому в American Journal of Tropical Medicine and Hygiene Шо Фукуї з Міжнародної клініки Святого Луки в Токіо описав рідкісний випадок виявлення хробака в горлі жінки.

Відео дня

Читайте такожУ Канаді рідкісний паразит знищив майже всю печінку жінки, якій діагностували рак

25-річна пацієнтка прийшла до лікарні зі скаргами на біль й подразнення на лівому боці горла, які не проходили впродовж п'яти днів. Її аналізи крові були нормальними. Оглянувши її, команда лікарів виявила "чорного хробака, який рухався" всередині лівого мигдалика пацієнтки. Після того, як паразита видалили за допомогою пінцета, симптоми швидко минули.

Довжина хробака сягала 3,8 сантиметрів, а його товщина становила приблизно 0,1 сантиметр. Він збирався скинути зовнішній зовнішній шах свого тіла. Подальше дослідження виявило, що істота належала до виду Pseudoterranova azarasi на четвертій стадії розвитку личинки.

Читайте такожАмериканець прожив десять років із черв'яком у голові

В звіті дослідники вказали, що, як і інші паразитичні черви, представники цього виду зазвичай заражають шлунок після того, як їх з'їли на третому етапі розвитку личинки. В Японії, Нідерландах, країнах Південної Америки було зафіксовано трохи менше 700 випадків зараження цими паразитами. Також лікарі вказали, що не існує вагомих доказів можливості призначення фармакологічного лікування. Пряме видалення цих хробаків "найбільш ефективне".