Найменший інтерес виявили росіяни, лише 54% заявили, що хочуть вакцинуватися \ фото REUTERS

Близько 74% людей у ​​всьому світі заявляють, що готові отримати вакцину від коронавірусу, якщо вона буде.

Читайте також"Багато людей загине": У ВООЗ пояснили, як не можна добиватися колективного імунітету до COVID-19Як повідомляє ТСН з посиланням на CNN, про це свідчать дані опитування, які проводила компанія Ipsos для Всесвітнього економічного форуму. 

Результати опитування показали, що 74% усіх опитаних дорослих отримали б вакцину, якби вона була доступною. Найвищу підтримку вакцинації мав Китай, там 97% опитаних заявили, що зробили б щеплення. Найменший інтерес виявили росіяни, лише 54% заявили, що хочуть вакцинуватися. 67% американців заявили, що хотіли б отримати вакцину, тоді як 33% виявили незначний інтерес або були зовсім не зацікавлені.

Відео дня

Серед тих, хто сказав, що відмовиться від вакцинації, 60% бояться побічних ефектів, а 37% - не вважають, що це буде ефективно. Лише 40% усіх респондентів очікують, що вакцина стане доступною цього року.

Зазначається, що експерти висловили занепокоєння тим, що більше чверті людей у ​​всьому світі не отримають вакцину.

"Дефіцит довіри до вакцин у 26% є достатньо значним, щоб поставити під загрозу ефективність впровадження вакцини від коронавірусу", - заявив Арно Бернаерт, керівник відділу формування майбутнього здоров'я та охорони здоров'я Всесвітнього економічного форуму.

Новини по темі: