Сьогодні Приморський районний суд Одеси визначив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту п'ятьом затриманим за напад на соратників лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка.

Читайте такожВ Одесі затримано військовослужбовця, який застосував під час конфлікту зброю

Як повідомила УНІАН прес-секретар прокуратури Одеської області Інна Верба, місцева прокуратура №3 наполягала на запобіжному заході у вигляді тримання у СІЗО. Свою думку прокурор аргументував тим, що підозрювані можуть чинити тиск на свідків.

Розглянувши клопотання та заслухавши думку другої сторони, суд визначив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як повідомив у Facebook відомий громадський працівник Єгор Фірсов, підозрювані - Олександр Капшин, Рамзан Тагіров, Володимир Куляба, Богдан Іванченко і Андрій Іванов.

Фірсов зазначає, що Капшин - учасник організації «Автомайдан Одеса», очолюваної Євгеном Резвушкіним.

«Тагірова називають рейдером, організатором погромів на будівництвах. У мережі можна знайти матеріали, які розповідають про подвиги цих «активістів» - напад на будівельні майданчики, наїзди на нелегальні зали ігрових автоматів і спроби кришування таких закладів та інші замовні рухи», - написав Фірсов.

Як повідомляв УНІАН, 28 листопада в центрі Одеси сталася сутичка між прихильниками і противниками лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка. Під час зустрічі з одеситами, яка мала відбутися в Приморському районі міста, невідомі закидали яйцями лідера політичної партії. В результаті між його прихильниками і противниками сталася сутичка. У поліції заявили, що під час конфлікту його учасники використовували проти опонентів газові балончики. Протиправні дії припинили поліцейські, які патрулювали вулиці. Вони розняли учасників конфлікту і не допустили його ескалації. Затримано п'ятьох зловмисників, яким повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України - в хуліганстві, опорі працівникам правоохоронних органів і насильницьких діях по відношенню керівника політичної партії в зв'язку з його громадською діяльністю (ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 342 і ч.2 ст. 346). В результаті нападу зловмисників постраждали 5 громадян, в тому числі співробітник патрульної поліції.